Vår historia
Vår föreningen bildades vid ett möte den 22 mars 1931. Egentligen skulle klubben haft namnet YMER då den bildades, men Riksidrottsförbundet godtog inte detta namn eftersom det redan fanns en klubb i Borås som hette så. Därför blev namnet efter diverse diskussioner Nättraby GoIF.
I klubbens första styrelse blev Sergeant Ernst Jonsson vald som ordförande.
Övriga styrelseledamöter var barberare Georg Eriksson, folkskollärare Oskar Åkesson, kontorist Harry Gustavsson, Herr Stig Lundström och fröken Greta Olsson.
Nättraby IP blev klar våren 1932, byggd av Viktor Borg för en summa strax under 800 kr.
De första idrotterna som bedrevs var fotboll, friidrott och gymnastik. Nämnas kan att 1933 valdes en särskild sektion för kvinnlig idrott.
Under 30- och 40-talet prövades en mängd andra idrotter som orientering och boxning och på 30-talet var tävlingen Nättraby Runt en populär stafettlöpning.
Under 50-talet fanns det både bandy och ishockey och det var framförallt bandyn som var populär under ett antal år.
På 60-talet byggdes Nättraby IP om och gjordes till en plan med måtten 100 x 60 m samtidigt så påbörjades och färdigställdes klubbhuset. Gymnastiken fick ett uppsving i början av 60-talet då gymnastiksalen byggdes.
Under 70-talet utvecklades föreningen under N O Johannesson ledning. N O satt som ordförande i 11 år. Damfotbollen startade 1971 och utvecklades successivt under 70-talet och 1978 var vi uppe i näst högsta divisionen i ett år. Efter ett antal bra år i div 3 under början av 80-talet sjönk tjejerna tillbaka för att därefter skjuta fart igen under början 90-tal med serieseger i div 2 1999 och spel i div 1 år 2000 och 2015 som topp, nu spelar damerna i div 2.
På herrsidan gick Nättraby upp i 4:an 1978. Föll sedan ut några år senare för att sedan gå upp 1983 och bli kvar till och med 2000. Bästa placering under denna tid var en 2:a placering.
Under första halvan av 70-talet byggdes gymnastiksalen till och Nättrabys Gymnastik blev väldigt livaktig med många fina ungdomstrupper och en bred motionsgymnastik. Under denna period stod Nättrabygymnasterna som segrare i många DM-tävlingar.
Nättraby IP fick en fin grusplan i början av 70-talet tillsammans med en elbelyst motionsslinga.
Under 80-talet tillkom vår 7-mannaplan, och i början av 90-talet utökades matchplanen till måtten 107x63.5 m.
Under 90-talet gjorde vi en stor träningsyta på åkern mellan Luddwes och Nättraby IP.
År 2004 genomförde vi en utbyggnad av klubbhuset och de nya omklädningsrummen blev till.
Som avslutning kan nämnas att Nättraby GoIF är en av de största föreningarna i Karlskrona kommun då det gäller antal aktiviteter per år, samt att föreningen idag har ca 500 medlemmar.